Homemade granola

Deze homemade granola is heerlijk voor
bijvoorbeeld over je smoothiebowl.

Ingrediënten:

  • 200 gram kokosvlokken
  • 180 gram havermout
  • 100 gram pompoenpitten
  • 80 gram gepeld hennepzaad
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1,5 gram fijn zeezout
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 120 ml ahornsiroop (of agavesiroop)
  • 2 eetlepels zonnebloempittenpasta
  • 2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:

  • Meng in een grote kom de kokosvlokken, havermout, pompoenpitten, hennepzaad, zonnebloempitten, suiker, kaneel en zout door elkaar.
  • Als je tegen noten kan, zou je er walnoten aan toe kunnen voegen.
  • Smelt de kokosolie en roer de ahornsiroop (of agavesiroop), zonnebloempittenpasta en het vanille extract erdoor.
  • Schenk de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  • Schep alles op een grote bakplaat (met bakpapier) met hoge rand.
  • Rooster 15 minuten op 150 graden. Meng dan goed door en rooster nog zo’n 10 minuutjes.
  • Laat het een uur afkoelen en doe het dan in een luchtdichte pot.