Homemade granola
Deze homemade granola is heerlijk voor
bijvoorbeeld over je smoothiebowl.
Ingrediënten:
- 200 gram kokosvlokken
- 180 gram havermout
- 100 gram pompoenpitten
- 80 gram gepeld hennepzaad
- 30 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels kokossuiker
- 1 1/2 theelepel kaneel
- 1,5 gram fijn zeezout
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 120 ml ahornsiroop (of agavesiroop)
- 2 eetlepels zonnebloempittenpasta
- 2 theelepels vanille extract
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom de kokosvlokken, havermout, pompoenpitten, hennepzaad, zonnebloempitten, suiker, kaneel en zout door elkaar.
- Als je tegen noten kan, zou je er walnoten aan toe kunnen voegen.
- Smelt de kokosolie en roer de ahornsiroop (of agavesiroop), zonnebloempittenpasta en het vanille extract erdoor.
- Schenk de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
- Schep alles op een grote bakplaat (met bakpapier) met hoge rand.
- Rooster 15 minuten op 150 graden. Meng dan goed door en rooster nog zo’n 10 minuutjes.
- Laat het een uur afkoelen en doe het dan in een luchtdichte pot.