EMB test

Aan de hand van klachten, signalen, het verloop van het leven en de huidige levensstijl is er vaak al veel duidelijkheid te geven over welke voedings- en levensstijlaanpassingen zouden helpen voor jouw klachten.

Een EMB test kan daarbij helpen ons nog meer in de juiste richting te wijzen, en je lichaam ons te laten vertellen wat de eerste behandelprioriteit is.

Wat is de EMB test?

EMB staat voor: Energetisch Morfologische Bloedtest.
Bij dit onderzoek wordt dan met een complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed (of speeksel), en het geeft mij samen met jouw klachten en levensloop en duidelijk beeld van de verstoringen.

Energetisch:
Alles in het universum bestaat uit energie, en straalt deze ook uit. Dit betekent dat iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke trillingsniveau hebben. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken met behulp van verschillende apparatuur.

De test maakt gebruik van de trillingen en frequenties die in jouw bloed zijn opgeslagen, en vergelijkt dit met trillingen van bijvoorbeeld vitaminen, gifstoffen, bacteriën, virussen. Op deze manier kunnen verstoringen worden opgespoord. Op deze manier kunnen de trillingen en frequenties die in jouw bloed zijn opgeslagen ook worden vergeleken met de trillingen van supplementen om zo te kijken welke het beste aansluiten om jouw klachten te verhelpen.

De test is een momentopname, en laat zien wat op dit moment in jouw lichaam ‘trilt’ of resoneert, en geeft ons informatie wat op dit moment de prioriteit is in jouw lichaam.

Wat wordt er energetisch getest?

 • Vitaminestatus (heb je een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B12)
 • Mineralenstatus (heb je een tekort aan bijvoorbeeld magnesium)
 • Vetzurenstatus (zijn je vetzuren zoals omega 3 voldoende aanwezig en in balans t.o.v. omega 6)
 • Hormonale balans (is een sprake van een oestrogeen dominantie of insuline resistentie)
 • Stressbelasting (blijft stress lang in jouw lichaam achter)
 • Bacteriën en schimmels
 • Belasting van gifstoffen (straling, landbouwgif, cosmetica, medicatie)
 • Darmverstoringen
 • Voedingsintoleranties (zoals gluten of lactose)

Morfologisch:
Het bloed wordt ook microscopisch onderzocht en daarmee kunnen o.a. de volgende dingen worden vastgesteld:

 • Anisocytose (wat kan duiden op vitamine deficiënties/disbalans/stress)
 • Clouds (wat kan duiden op ontstekingen)
 • Gistvormen/schimmels
 • Macrocytose (wat kan duiden op vitamine b12 of foliumzuur deficiëntie)
 • Parasieten
 • Spiculen (wat kan duiden op leverbelasting)
 • Te weinig cytoplasmatische activiteit (wat kan duiden op een verminderde werking van het immuunsysteem)

Bloedtest:
Dit betreft een regulier bloedonderzoek en hiermee wordt gekeken naar:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (HB, ijzer)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

Wat is de EMB test niet?
De EMB test is geen reguliere test. Daardoor kunnen er verschillen zijn met uitslagen van testen bij bijvoorbeeld een huisarts en de EMB test.

Het menselijk lichaam bestaat uit materie en energie. De reguliere geneeskunde kijkt vooral naar de materie. Als een lichaam uit balans raakt, gebeurt dat in verschillende stadia. Energetisch (in de energie) kunnen er al verstoringen plaatsvinden, die zich nog niet in het bloed (in de materie) laten zien, maar al wel (vage) klachten veroorzaken.

De manier van meten is dus verschillend en testuitslagen kunnen niet met elkaar worden vergeleken.

Voor wie is de EMB test geschikt?
De EMB test is een mooi middel om in te zetten als je last heb van vage klachten, waarbij een oorzaak niet goed te achterhalen is. De EMBtest is geschikt voor iedereen die graag zijn algehele gezondheid wil verbeteren en hier zich voor wil inzetten door voeding en leefstijl te willen aanpassen. Je bent je ervan bewust dat alles van invloed kan zijn op het lichaam en de oorzaak van klachten een combinatie kan zijn van lichaam en geest.

De EMBtest is niet geschikt voor jou, als je zoekt naar een pilletje die de oplossing is voor jouw klacht.

Hoe werkt het?
Met een kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig.Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd, en met 2 a 3 weken is de uitslag bij mij bekend.

(Het is zelfs mogelijk dat jij het bloed zelf thuis afneemt en ik je hierbij via beeld begeleid.)

Praktisch:
Om een totaalbeeld te kunnen vormen van de klachten, is het van belang dat er voorafgaan aan de bloedtest een intake plaatsvindt. Ik stuur je voorafgaand aan de eerste afspraak (intake) een intakeformulier en maaltijdoverzicht op. Deze bespreken we bij de eerste afspraak. Deze afspraak zal er dus vooral uit bestaan dat ik jou het hemd van het lijf vraag. Tijdens de intake wordt ook het bloed afgenomen en opgestuurd.
Na de uitslag van de bloedtest volgt er altijd minimaal nog één consult, om de bloedtest en het behandelplan te kunnen bespreken. Het vervolg hangt af van de ernst van de klachten, en de mate waarin begeleiding voor jou prettig is. Dit stemmen we samen af.

Kosten: 189,00 euro
(Intakegesprek, bloedtest en vervolgconsult).