Over Joshi

Ik ben Joshi Hofhuis. Al meer dan dertig jaar een gevoelig mens die met aandacht voor anderen in het leven staat.
Mijn hart ligt bij het brengen van bewustwording en inspiratie op het gebied van voeding en gezondheid.

‘Eet maar wat meer zoute drop’. Dat was het advies van de huisarts, zo één met een medische achtergrond…
Ik kwam daar in mijn tienerjaren nadat ik vaak last had van mijn buik, vaak een trillerig gevoel had en ook regelmatig flauwviel.  Zoute drop dus.. en vooral vaak blijven eten.

Met mijn zoute drop in mijn tas, ontmoette ik Jeroen (inmiddels mijn man). Ook hij bleek last te hebben van lichamelijke ongemakken. Begin 20 is er bij hem reuma geconstateerd en een jaar nadat wij elkaar leerden kennen kreeg hij heftige maag-en darmklachten.  Deze keer konden ze niet worden “opgelost” met zoute drop, maar werd hij uiteindelijk naar huis gestuurd met het label “prikkelbaar darm syndroom” en “leer er maar mee leven”.

Leren luisteren naar je lijf
Gelukkig leerde hij dat niet. Wat we wél leerden, was om iets minder te luisteren naar de medische adviezen, en iets meer naar ons eigen lijf. Overtuigd dat er een oorzaak moest zijn, zochten we verder. Via een test bij een onafhankelijk laboratorium kwamen er een aantal voedingsintoleranties uit. Stapje voor stapje zijn we ons voedingspatroon gaan aanpassen. Allebei voelden we ons langzaamaan beter. Jeroen zijn maag-en darmklachten verdwenen, en na het volgen van het  paleo auto-immuun protocol vanwege zijn reuma  is hij zelfs daarvoor bijna van zijn zware medicatie af.

Voeding als medicijn
On-ge-loof-lijk hoeveel invloed voeding heeft op je lichaam! Waarom heeft niemand ons dit ooit verteld? Vaak proberen we met klachten ‘om te gaan’, ‘ermee te leren leven’, maar oplossen doen we ze niet.  Ik zie nu dat klachten simpelweg een signaal van je lichaam zijn om aan te geven; hier heb ik te weinig van, of hier krijg ik een beetje teveel van binnen. Zodat je het weer in balans kunt brengen. Het was voor mij opeens zo logisch dat ik niet snapte hoe ik altijd zo had geleefd. Ik voelde toen direct bij mezelf: dit is waar mijn hart ligt.

Geluk als medicijn
Van klachten afkomen, of volledig medicatie-vrij worden, zit ‘m niet alleen in voeding. Ook andere dingen die je tot je neemt, bijvoorbeeld: deodorant, shampoo, schoonmaakmiddelen en straling, hebben invloed. Hoeveel stress heb je, slaap je genoeg, maar ook simpelweg; ben je gelukkig? Doe je waar je echt blij van wordt? Heb je ruimte om jezelf te zijn, te groeien, te bloeien, en je zielenwens te leven? Vandaar Voedsoul; alles wat je ziel voedt, letterlijk en figuurlijk.

Voedsoul
Door Voedsoul wil ik volwassen en kinderen graag inspireren en begeleiden naar een gezondere en vooral passende levensstijl.  Wat ik mensen graag wil laten zien, is dat je lichaam eigenlijk heel goed weet wat het nodig heeft. Teruggaan naar het voelen; wat klopt voor jou. Ieder persoon is uniek, iedere levensfase vraagt een andere benadering en elke klacht geeft een ander signaal. Mijn kracht ligt bij het herkennen van signalen, en ze te vertalen naar wat je lichaam je probeert te vertellen.