Over Joshi

Ik ben Joshi Hofhuis. Al meer dan dertig jaar een gevoelig mens die met aandacht voor anderen in het leven staat.
Mijn hart ligt bij het brengen van bewustwording en inspiratie op het gebied van voeding en gezondheid.

Hoe is dit zo gekomen?
Al ruim 25 jaar at ik ‘gewoon’ mijn broodje kaas, en bereidde ik mijn maaltijden vaak met pakjes en zakjes. Ik had wel klachten als een opgeblazen buik, werd snel flauw zonder eten (tot flauwvallen aan toe) en voelde ik mij moe, maar dit linkte ik niet aan mijn voeding. Tot twee vriendinnen in mijn omgeving zich meer gingen interesseren in natuurlijke voeding. Tegelijkertijd had mijn man op dat moment flinke maag- en darmklachten. In het ziekenhuis heeft hij een hele reeks testen gedaan, maar een echte duidelijke oorzaak werd niet gevonden. Het uiteindelijke oordeel was ‘prikkelbare darm syndroom’, en zonder enige vorm van (voedings-)advies, werd hij naar huis gestuurd. Voor ons was dit het begin van een verdere zoektocht naar een oplossing of oorzaak, en deze keer in de richting van alternatieve geneeskunde en natuurvoeding. Mijn man heeft bij een onafhankelijk laboratorium een onderzoek laten doen, waar een intolerantie voor diverse voedingsmiddelen uitkwam. Tegelijkertijd zijn we meer gaan lezen over ons voedingspatroon en wat daarvan de gevolgen zijn voor ons lichaam. Stapje voor stapje zijn wij ons voedingspatroon en onze levensstijl gaan aanpassen. Beiden voelden we ons vele malen energieker, en de klachten zijn verdwenen. Zelfs is het zo dat mijn man voor zijn reuma niet meer tweewekelijks, maar nu nog maximaal eens per half jaar zijn medicatie hoeft te gebruiken. Wat een verschil!

Sinds mei 2017 ben ik de trotse moeder van een zoontje. In de periode van zwangerschap en het geven borstvoeding ben ik me meer gaan verdiepen in gezonde voeding tijdens de zwangerschap. Je leest zoveel over wat je niet mag eten, maar wat verstandig is wel te eten is bijna nergens terug te vinden. Ook na de geboorte heb ik voor mezelf opnieuw een weg moeten vinden op het pad van gezonde voeding i.c.m. het geven van borstvoeding, slapeloze nachten, weinig energie en weinig tijd. Daardoor weet ik als geen ander dat elke levensfase, elk persoon en elk moment zijn eigen uitdagingen kent.

Voedsoul
Doordat deze natuurlijke levensstijl ons zoveel heeft opgeleverd, wil ik deze boodschap graag doorgeven aan anderen. Steeds vaker merkte ik bij mezelf dat ik in het dagelijkse leven mensen terloops van informatie voorzag over voeding. Als ik mensen hoor vertellen over klachten ben ik in mijn hoofd altijd bezig met de oorzaak en de mogelijke oplossingen op gebied van voeding. Dit is mijn passie, mijn weg, mijn doel!
Door jarenlange persoonlijke ervaring met voeding, suppletie, natuurlijke verzorgingsproducten en homeopathische geneesmiddelen heb ik veel kennis opgebouwd en kan ik mezelf inmiddels een ware ervaringsdeskundige noemen. Om ook professioneel de stap te kunnen nemen heb ik ervoor gekozen om de studie ‘Orthomoleculaire voeding’ te volgen. Zo kon ik mijn eigen praktijk starten om anderen te kunnen adviseren op het gebied van voeding en levensstijl. Daarnaast blijf ik me verdiepen in allerlei onderwerpen rondom voeding en gezondheid zoals; ons bioritme, onze orgaanklok, orthomoleculaire ondersteuning bij kinderen, voeding en hormonen, voeding in relatie tot ADHD en autisme, voeding in relatie tot vruchtbaarheid en zwangerschap.

Ik geloof dat mijn kracht ligt in het me kunnen verplaatsen in jou en jouw situatie. Ik help je graag een voedingspatroon te vinden die past bij jouw levensstijl.