Meer over Voedsoul

Het doel!
Wat je graag wil laten zien, is dat je lichaam eigenlijk heel goed weet wat het nodig heeft. Teruggaan naar het voelen; wat klopt voor jou. Ieder persoon is uniek, iedere levensfase vraagt een andere benadering en elke klacht geeft een ander signaal. Mijn kracht ligt bij het herkennen van signalen, en ze te vertalen naar wat je lichaam je probeert te vertellen. Wat heb je écht nodig?

Een combinatie van ongezonde voeding, stress, te weinig beweging en genetische aanleg kunnen ervoor zorgen dat je lichaam in onbalans is geraakt. Je ervaart hierdoor klachten zoals overgewicht, vermoeidheid, depressie en pijn. Ik kan jou helpen de dieperliggende oorzaak van deze klachten te achterhalen.
Samen kijken we naar welke eenvoudige stappen jij kunt maken, om te zorgen dat jij je weer gezond en energiek gaat voelen!

– Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding –

De achtergrond
Vaak proberen we met klachten ‘om te gaan’, ‘ermee te leren leven’, maar oplossen doen we ze niet.  Ik geloof dat klachten simpelweg een signaal van je lichaam zijn om aan te geven; hier heb ik te weinig van, of hier krijg ik een beetje teveel van binnen. Zodat je het weer in balans kunt brengen.

De darmen zijn het belangrijkste onderdeel van ons immuunsysteem. Vandaar dat voeding zo’n grote invloed heeft in het ontstaan, voor heling, en ook ter voorkoming van een groot aantal ziektes. Gezonde voeding waarmee je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt zorgt ervoor dat jouw lichaam werkt zoals het zou moeten werken.

Wat is gezonde voeding?
Uiteindelijk geloof ik dat als iedereen terug gaat naar het voelen wat werkelijk voedend en kloppend is, we uitkomen bij een patroon dat (nagenoeg) overeenkomt met hoe de oermens at.
Maar in welk tempo dat gaat, en waar je precies uitkomt, dat is aan jezelf. Zo is het niet een dieet wat je vol moet houden, maar iets wat jij leeft. Omdat het is wie jij op dat moment bent.
In mijn ogen is gezonde voeding dus: natuurlijke, pure voeding zonder bewerkingen en toevoegingen.

Levensstijl
Van klachten afkomen, of volledig medicatie-vrij worden, zit ‘m niet alleen in voeding. Ook andere dingen die je tot je neemt, bijvoorbeeld: deodorant, shampoo, schoonmaakmiddelen en straling, hebben invloed. Hoeveel stress heb je, slaap je genoeg, maar ook simpelweg; ben je gelukkig? Doe je waar je echt blij van wordt? Heb je ruimte om jezelf te zijn, te groeien, te bloeien, en je zielenwens te leven? Vandaar Voedsoul; alles wat je ziel voedt, letterlijk en figuurlijk.

– A happy soul is a healthy soul –