Wat is voedsoul?

Een praktijk voor persoonlijk voedingsadvies
voor balans in lichaam en geest.

Het doel!
Een combinatie van ongezonde voeding, een overvol bestaan, gebrek aan beweging en een mogelijke genetische aanleg voor bepaalde ziekten kunnen ervoor zorgen dat je lichaam in onbalans is geraakt. Je ervaart hierdoor klachten zoals overgewicht, vermoeidheid, depressie en pijn. Ik kan jou helpen de dieperliggende oorzaak van deze klachten te achterhalen zodat je je weer kunt gaan voeden met de dingen die kloppend zijn voor jou zodat jouw klachten zullen afnemen. Doordat klachten niet langer de overhand hebben in jouw dagelijkse leven, zal je je meer jezelf voelen en energie hebben om het leven te leven in plaats van te overleven.

Het is vaak niet zo eenvoudig om te weten wat kloppend is voor jou. Laat mij je helpen de signalen (klachten) van je lichaam te vertalen, naar wat jouw lichaam nodig heeft, en samen met jou een gezonde en passende voedings- en levensstijl te vinden.

– Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding –

De achtergrond
In mijn ogen zijn ziekten of symptomen van ziekten reacties van het lichaam om een signaal af te geven dat er iets aan de hand is. Het symptoom of het signaal kan bijvoorbeeld hoofdpijn zijn, maar de dieperliggende oorzaak is waarschijnlijk een gebrek aan voedingsstoffen of een voedselallergie of intolerantie.
Veel klachten en ziektes worden veroorzaakt door een verminderde weerstand van de darmen. De darmen zijn het belangrijkste onderdeel van ons immuunsysteem. Vandaar dat voeding zo’n grote invloed heeft in het ontstaan, voor heling, en ook ter voorkoming van een groot aantal ziektes. Gezonde voeding waarmee je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt zorgt ervoor dat jouw lichaam werkt zoals het zou moeten werken. Het is eigenlijk heel eenvoudig: wanneer je diesel in een benzineauto gooit, dan rijdt deze ook niet meer (goed).

Wat is gezonde voeding?
In mijn ogen is gezonde voeding: natuurlijke, pure voeding zonder bewerkingen en toevoegingen. De laatste 50 jaar is ons voedingspatroon drastisch veranderd en te zien aan de exponentiële groei van vele ziekten, werkt dit niet voor ons lijf. Oftewel; we gooien er de verkeerde brandstof in. Door ons lichaam weer te voorzien van de juiste brandstof, zoals ons lichaam dat altijd gekend heeft, kan ons lichaam weer zijn kracht terugvinden.

Levensstijl
Gezonde voeding is niet de enige oplossing voor het wegnemen van klachten, en leiden van een gezond bestaan met voldoende energie en zonder pijn of ongemak. Er zijn nog vele andere factoren die invloed hebben op je weerstand en gezondheid zoals: stress, slaap en beweging (of het gebrek daaraan). Daarom wordt ook de levensstijl meegenomen in het advies. En ik weet als geen ander dat de genoemde factoren niet altijd te beïnvloeden zijn. Maar ik kan jouw wél adviseren hoe voeding en suppletie jou kunnen ondersteunen in perioden van bijvoorbeeld weinig slaap of veel stress, in plaats van simpelweg te zeggen dit te vermijden.

– A happy soul is a healthy soul –