Gedachtekracht – affirmaties

Ik schreef zondag een gedichtje over hoeveel invloed je gedachten hebben. Dit wist je misschien al, en deze kennis gebruikte je om gedachten over je zelfbeeld en je leven in het algemeen te onderzoeken en bij te sturen.

Maar wat je je misschien niet besefte is dat de gedachten die jij hebt over je voeding ook daadwerkelijk invloed hebben op hoe je lichaam een voedingsmiddel binnenkrijgt. Simpelweg; als jij een chocoladereep opeet zonder schuldgevoel, omdat je voelt dat dat op dat moment is wat je nodig hebt, is het minder schadelijk dan wanneer je denkt aan hoe slecht het voor je is. Dus wees eerlijk naar jezelf en naar je gedachten en is het dan waard om het te eten?

Een onderzoek heeft aangetoond dat ijskristallen mooier worden bij positieve gedachten, en lelijker bij negatieve gedachten. Wonderlijk toch? Moet je nagaan wat je gedachten voor invloed hebben op jezelf. Maar ook als jij water ‘geladen’ met positieve gedachten drinkt!

Het zal je veel makkelijker afgaan positieve gedachten te hebben over producten die een eerlijke herkomst hebben. Pure, biologische, fairtrade en ecologische producten. Dit zal dus ook positief doorwerken in je lijf. Kies daarom bewust.

Maar hé eerlijk is eerlijk, je gedachten beïnvloeden is niet altijd makkelijk. En kiezen voor een gezond voedingspatroon is in deze maatschappij ook op zijn zachts gezegd best een uitdaging. Wat je kun je doen met je gedachten?

Laat ze er zijn. Ga stil zitten of liggen en onderzoek wat er voorbij komt. Zonder oordeel, zonder er iets mee te moeten. Mediteren dus.

Mantra’s of affirmaties. Je kunt allerlei mantra’s of positieve affirmaties in je hoofd nemen om stress af te voeren, rust te brengen, positiviteit te brengen, bijvoorbeeld;

Alles is goed zoals het is. Soms lukt het even niet, soms heb je je even niet gehouden aan je voornemen om gezond te zijn. Het geeft niet, alles is goed zoals het is. Weest mild voor jezelf. Als ik het anders had gekund, dan had ik het anders gedaan. Je bent aan het leren. Leren lopen gaat met vallen en opstaan. En het mooie is: ik kan het altijd weer opnieuw proberen. Elke dag biedt weer een nieuwe kans om de dingen anders aan te pakken. Het is niet in een keer allemaal vergooid, of mislukt. En jij al helemaal niet. Bedenk je vooral altijd: ik ben goed zoals ik ben. Je bent belangrijk, je bent het waard. Je bent het dus ook waard om jezelf te voeden, met pure voeding. Ik voed mezelf met wat ik nodig heb. Wees eerlijk naar je behoeften en gedachten. Wees eerlijk naar wat voor invloed jij ook hebt op de aarde, door wat je koopt, eet en doet. Durf te kiezen voor wat klopt voor jou, ook al maakt dat je anders dan de rest, of voel je je daarin alleen. Iedereen is alleen, maar uiteindelijk zijn we ook allemaal verbonden. Maar belangrijk is dat je weet, er is niemand zoals jij. Ik ben uniek.

PS: wil jij graag meer mooie gedichten, recepten en voedingsadviezen en inspiratie & tips rondom gezondheid, duurzaamheid en bewustwording ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.