Wortel-cranberry-walnoot muffin

Ingrediƫnten:

  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 45 gram ghee (gesmolten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel wijsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • snuf zout
  • 120 gram havermout
  • 3 geraspte wortels (middelgroot)
  • 60 gram gehakte walnoten
  • 60 gram cranberries

Bereidingswijze:

Pureer de bananen.
Klop in een aparte kom de eieren los. Voeg dit toe aan de gepureerde bananen. Voeg ook de sinaasappelsap, de ghee, kaneel, gemberpoeder, vanille-extract, wijsteenbakpoeder, baksoda en zout toe. Meng goed door elkaar met de garde of mixer.

Voeg vervolgens de havermout, geraspte wortels, walnoten en cranberries toe en meng nog kort met de mixer.

Vet een muffinvorm in en bak de muffins op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Eet smakelijk!