Ontbijtmuffins

Ingrediƫnten:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 100 gram boekweitmeel
  • 25 gram (gebroken) lijnzaad
  • 10 gram wijsteenbakpoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 ml kokos-rijst- of amandelmelk
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 handjes walnoot, pompoenpitten, en/of zonnebloempitten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom het amandelmeel, havermout, boekweitmeel, lijnzaad, wijsteenbakpoeder en kaneel door elkaar.
  3. Mix in een andere kom de bananen samen met de eieren, melk en kokosolie tot een glad mengsel.
  4. Voeg nu het meel toe en mix tot een mooi beslag met een mixer (niet te lang zodat de havermout niet helemaal stuk gaat).
  5. Schep het beslag in een ingevette cupcakebakvorm.
  6. Bestrooi met wat stukjes walnoot, pompoenpitten, en/of zonnebloempitten.
  7. Bak in 25 a 30 minuten gaar.