Ontbijtmuffins
Ingrediƫnten:
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 100 gram boekweitmeel
- 25 gram (gebroken) lijnzaad
- 10 gram wijsteenbakpoeder
- 1 flinke theelepel kaneel
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 ml kokos-rijst- of amandelmelk
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 handjes walnoot, pompoenpitten, en/of zonnebloempitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom het amandelmeel, havermout, boekweitmeel, lijnzaad, wijsteenbakpoeder en kaneel door elkaar.
- Mix in een andere kom de bananen samen met de eieren, melk en kokosolie tot een glad mengsel.
- Voeg nu het meel toe en mix tot een mooi beslag met een mixer (niet te lang zodat de havermout niet helemaal stuk gaat).
- Schep het beslag in een ingevette cupcakebakvorm.
- Bestrooi met wat stukjes walnoot, pompoenpitten, en/of zonnebloempitten.
- Bak in 25 a 30 minuten gaar.