‘Marokkaanse’ salade

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel
  • Kikkererwten
  • Snufje chilipoeder
  • Theelepel paprikapoeder
  • Boekweitcouscous van Your Organic Nature
  • Rucola
  • Rozijnen
  • Amandelen
  • Olijven
  • Feta
  • Bosui

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel, en leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kikkererwten met een eetlepel olijfolie, een snufje chilipoeder, een theelepel paprikapoeder en een snuf zout. Doe ze in een glazen schaal en zet erbij op de bakplaat.
Rooster beide zo’n 40 minuten op 200 graden. Roer na 30 minuten even door.

Bereid de boekweitcouscous volgens de verpakking, en doe ze vervolgens in een salade kom. Voeg hier ook de rucola, rozijnen, amandelen en olijven aan toe. Je kunt eventueel de amandelen nog even kort roosteren in de pan.
Snijdt de feta in blokjes en de bosui in plakjes en doe deze erbij.

Voeg op het laatst zoete aardappel en kikkererwten uit de oven erbij.

Eet smakelijk!