Luchtige paleo-worteltaart
Onderstaande ingrediënten zijn voor één laag. Wil je een dubbele taart maken, maak dan onderstaande twee keer.
Ingrediënten taart:
- 200 gram geraspte wortels
- 10 Medjool dadels of +/- 24 gewone dadels zonder pit (week gewone dadels even 15 min voor in lauwwarm water)
- 6 eieren
- 120 ml kokosolie (vloeibaar)
- 50 gram kokosmeel
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel baksoda
- ¼ theelepel vanille-extract
- eventueel 75 gram walnoten (grof gehakt)
Ingrediënten frosting:
- 1 blik kokosmelk (zet deze alvast in de koelkast wanneer je het blik koopt, het moet er namelijk een nachtje in staan)
- 1 eetlepel kokossuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
- Combineer de dadels met 1 ei in de foodprocessor of blender en maal tot een fijne pasta. (Gebruik je gewone dadels; voeg dan een klein beetje van het weekwater toe).
- Voeg de overige eieren, kokosolie, kokosmeel, kaneel, zout, baksoda en vanille-extract toe en maal tot een glad beslag.
- Roer de wortels en walnoten door het beslag (met een garde) tot deze er volledig in op zijn genomen.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.