‘Italiaanse’ salade

Ingrediënten salade:

  • 100 gram boekweitpasta
  • 50 gram rucola
  • 50 gram veldsla
  • zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram olijven
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine rode uien
  • 3 stengels bosui
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 grote of 2 kleine avocado
  • 250 gram groene asperges
  • 50 gram pijnboompitten
  • verse basilicum

Ingrediënten dressing:

  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 25 gram verse basilicum
  • 40 gram cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel balsamicostroop
  • 1 eetlepel witte wijn azijn

Bereidingswijze salade:

Kook de pasta gaar en doe in een grote saladekom. Voeg wat rucola en veldsla toe, en ook de zongedroogde tomaatjes en olijven.

Snij de paprika, de rode uien, de bosui, de cherrytomaatjes en de avocado in stukjes en voeg deze toe aan de salade. Meng goed door elkaar.

Snij de groene asperges in stukjes en roerbak ze in de pan. Rooster ook de pijnboompitten kort en voeg deze toe aan de salade.
Maak af met wat verse basilicum.

Bereidingswijze dressing:

Voeg de ingrediënten toe aan de foodprocessor en meng tot een gladde dressing.

Eet smakelijk!