Chocoladetaart

Wie jarig is trakteert! Dit is mijn favoriete taart!

Ingrediƫnten bodem:

  • 250 gram (Medjool) dadels zonder pit (week gewone dadels even 15 min. voor in lauwwarm water)
  • 200 gram pecannoten

Ingrediƫnten taart:

  • 250 gram bruine hazelnoten
  • 240 ml kokosmelk
  • 120 ml ahornsiroop
  • 75 gram cacao
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 80 gram kokosolie (vloeibaar)
  • 50 gram ghee (vloeibaar) (of meer kokosolie als je een vegan taart maakt)

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier of strooi er een beetje havermeel overheen tegen het plakken.
  2. Maal de dadels even fijn in de foodprocessor of blender. Als je gewone dadels gebruikt voeg dan een klein beetje van het weekwater toe.
  3. Voeg de pecannoten toe en maal tot een korrelige brei.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem en druk stevig aan.
  5. Maal de hazelnoten tot meel in de foodprocessor of blender en voeg vervolgens de kokosmelk, ahornsiroop, cacao en vanille-extract toe. Maal eventjes tot het een gladde massa is.
  6. Voeg de kokosolie en ghee toe en maal tot het volledig is opgenomen.
  7. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad.
  8. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.