Chocoladetaart
Wie jarig is trakteert! Dit is mijn favoriete taart!
Ingrediƫnten bodem:
- 250 gram (Medjool) dadels zonder pit (week gewone dadels even 15 min. voor in lauwwarm water)
- 200 gram pecannoten
Ingrediƫnten taart:
- 250 gram bruine hazelnoten
- 240 ml kokosmelk
- 120 ml ahornsiroop
- 75 gram cacao
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 80 gram kokosolie (vloeibaar)
- 50 gram ghee (vloeibaar) (of meer kokosolie als je een vegan taart maakt)
Bereidingswijze:
- Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier of strooi er een beetje havermeel overheen tegen het plakken.
- Maal de dadels even fijn in de foodprocessor of blender. Als je gewone dadels gebruikt voeg dan een klein beetje van het weekwater toe.
- Voeg de pecannoten toe en maal tot een korrelige brei.
- Verdeel het mengsel over de bodem en druk stevig aan.
- Maal de hazelnoten tot meel in de foodprocessor of blender en voeg vervolgens de kokosmelk, ahornsiroop, cacao en vanille-extract toe. Maal eventjes tot het een gladde massa is.
- Voeg de kokosolie en ghee toe en maal tot het volledig is opgenomen.
- Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.