Dit is heerlijk & makkelijk recept voor glutenvrije en lactosevrije chocoladecakejes. Ze zijn echt supersnel gemaakt! Perfect troost-voedsoul.
Ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram cacao poeder (ik hou van een echt pure chocoladesmaak – jij minder? Gebruik dan 40 gram).
- 1 theelepel wijsteenbakpoeder
- Snuf zout
- 3 eieren
- 1 banaan
- 120 gram gesmolten ghee (of kokosolie)
- 150 gram donkere agave siroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een muffintray in (12 stuks).
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
- Klop in een tweede schaal de eieren los.
- Voeg hier de geprakte banaan, ghee (of kokosolie) en de agave siroop aan toe en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng nogmaals.
- Vul de vormpjes voor 3/4 en bak in ongeveer 25 min gaar.
Laat ze afkoelen en top eventueel af met wat gesmolten chocolade (min. 70%) en een walnoot of pecannoot.
Eet smakelijk!