Chocolade cakejes

Dit is heerlijk & makkelijk recept voor glutenvrije en lactosevrije chocoladecakejes. Ze zijn echt supersnel gemaakt! Perfect troost-voedsoul. 

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram cacao poeder (ik hou van een echt pure chocoladesmaak – jij minder? Gebruik dan 40 gram).
  • 1 theelepel wijsteenbakpoeder
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 120 gram gesmolten ghee (of kokosolie)
  • 150 gram donkere agave siroop

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een muffintray in (12 stuks).
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Klop in een tweede schaal de eieren los.
  • Voeg hier de geprakte banaan, ghee (of kokosolie) en de agave siroop aan toe en meng goed.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng nogmaals.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 en bak in ongeveer 25 min gaar.

Laat ze afkoelen en top eventueel af met wat gesmolten chocolade (min. 70%) en een walnoot of pecannoot.
Eet smakelijk!