Bananenbrood
Ingrediënten:
- 4 gele bananen
- 4 eieren
- 120 gram zonnebloempittenpasta of sesampasta (tahin)
- 60 gram gesmolten kokosolie of ghee
- 2 eetlepels citroensap
- 70 gram kokosmeel
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakzout
- Snuf zeezout
- Voor de vulling naar keuze: 100 gram walnoten & 100 gram rozijnen.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie.
- Pureer de bananen met de staafmixer.
- Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de gesmolten kokosolie (of ghee) en het citroensap.
- Zeef het kokosmeel en voeg deze samen met het kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag (goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven).
- Voeg eventueel de vulling toe.
- Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het brood voor ongeveer 45-50 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt.
- Laat het brood afkoelen op een rek.