Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 4 gele bananen
  • 4 eieren
  • 120 gram zonnebloempittenpasta of sesampasta (tahin)
  • 60 gram gesmolten kokosolie of ghee
  • 2 eetlepels citroensap
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakzout
  • Snuf zeezout
  • Voor de vulling naar keuze: 100 gram walnoten & 100 gram rozijnen.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie.
  3. Pureer de bananen met de staafmixer.
  4. Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de gesmolten kokosolie (of ghee) en het citroensap.
  5. Zeef het kokosmeel en voeg deze samen met het kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag (goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven).
  6. Voeg eventueel de vulling toe.
  7. Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak het brood voor ongeveer 45-50 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt.
  9. Laat het brood afkoelen op een rek.