Appel-kruimel cheesecake

Ingrediƫnten bodem:

  • 250 gram dadels zonder pit (week de dadels even 15 min. voor in lauwwarm water)
  • 200 gram pecannoten

Ingrediƫnten vulling:

  • 300 gram cashewnoten
  • 700 gram appel (geschild en in blokjes)
  • 5 eetlepels citroensap
  • 70 gram honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 120 gram kokosolie (vloeibaar)

Topping:

  • 150 gram dadels (week de dadels even 15 min. voor in lauwwarm water)
  • 250 gram bruine amandelen
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier of strooi er een beetje havermeel overheen tegen het plakken.
  2. Maal de dadels even fijn in de foodprocessor of blender. Voeg een klein beetje van het weekwater toe.
  3. Voeg de pecannoten toe en maal tot een korrelige brei.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem en druk stevig aan.
  5. Maal voor de vulling de cashewnoten fijn in de blender en voeg daarna de appel, citroensap, honing en kaneel toe. Maal tot een glad geheel.
  6. Voeg de kokosolie toe en maal tot het volledig is opgenomen.
  7. Schenk de vulling op de taartbodem en strijk glad.
  8. Maal de dadels voor de topping even fijn in de foodprocessor of blender. Voeg een klein beetje van het weekwater toe. Voeg de amandelen en kaneel toe maal tot een kruimelige massa.
  9. Verkruimel de topping over de taart.
  10. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.